Skip to main content

A projektről röviden

Örülnénk, ha ti, fiatalok, elmondanátok nekünk, milyen problémákat, kihívásokat láttok a közzösségetekben és megoldásokat is találnátok rájuk. Ezért hirdettük meg ezt az ötletversenyt. De azt is tudjuk, hogy a krónikus betegségekről nem könnyű beszélni. Önérvényesítő képzéseket is szervezünk nektek, hogy bátran hallassátok a hangotokat.

Az ötletversenyről

Az ötletversenyverseny célja a krónikus betegséggel élő fiatalok és a környezetükben levő fiatalok által javasolt közösségi és önérvényesítő kezdeményezések portfóliójának létrehozása a Design Thinking módszertanát alkalmazó, facilitált folyamat révén.

Az ötletverseny célja egy integrált és részvételen alapuló modellt kidolgozni a krónikus beteg (rák, cukorbetegség, fiatalkori ízületi gyulladás, lupusz, cöliákia, asztma stb.) fiatalok (14-35 évesek) társadalmi befogadása érdekében, 24 hónapon keresztül, 200 krónikusan beteg fiatal bevonásával, akiknek legalább 50%-a az ország hátrányos területeiről és legalább 15 különböző megyéből származik.

Jó, jó, de mit kell tennem?

> Csapatok regisztrációja – Jelentkezz a honlapon, a főoldalon levő jelentkezési lap kitöltésével. Csapatokkal lehet részt venni, úgyhogy ha van 2-4 érdeklődő barátod, hozd őket is (nem számít, hogy krónikus betegek-e vagy sem)! Hogyha ninsen, egyedül is jelentkezhetsz és vagy találsz magad mellé valakit az első találkozásig, vagy keresünk mi neked jófej csapattársakat.
> Design Thinking folyamat – A jelentkezés után 3 héten át (6 online találkozás során) végigvezetnek benneteket egy Design Thinking folyamaton. Gyakorlatilag az történik, hogy van egy módszer és egy személy, aki segít nektek, hogy kitaláljatok egy vagány ötletet, amivel válaszolni tudtok a krónikus beteg fiatalok egy problémájára.
> Zsűrizés – Mindegyik ötletet megnézi egy zsűri, aki kiválasztja azt a 10-et, amely anyagi támogatásban részesül, hogy megvalósulhasson.
> Megvalósítás – Hogyha a ti ötletetek támogatott lett, megvalósítjátok! Segíti majd a munkátokat a projekt csapata.

Naptár

Időszak Tevékenység
február 13. – március 19. A csapatok jelentkezése
március 20. – április 19. A Design Thinking folyamat lebonyolítása
április 20-26. Zsűrizés
április 27. – június 31. A nyertes ötletek megvalósítása

Felkeltettük az érdeklődésed?

A következők segíthetnek még:

> Az ötletverseny szabályzata.
> Itt jelentkezhetsz (rövid űrlap, ígérjük).
> Vannak kérdéseid? Küldj nekünk üzenetet!

A képzésről

Ha krónikus beteg fiatal (14-35 éves) vagy, és legalább egyszer érezted már, hogy az emberek nem értenek meg téged, hogy nem tudsz beszélni a betegségedről, hogy szeretnél tenni valamit azért, hogy ez megváltozzon, gyere el az ingyenes képzésekre és tanulj meg kiállni magadért. Az önérvényesítő, Self-Advocay tréningek a közösségről, a találkozásról, a felfedezésről szólnak.  Ez a tréning egy olyan hely, ahol megerősödünk, mert rájövünk, hogy nem vagyunk egyedül a betegségünkkel és problémáinkkal. Egy olyan hely, ahova várunk téged is március 4-én és 5-én.

> További részleteket ITT találsz.
> A self-advocacy tréningre itt jelentkezhetsz.


 

  • Az #IAmMyAdvocate projektet a Yuppi Tábormozgalom Egyesület vezeti, 149 900 eurós támogatásban részesül az Active Citizens Fund Románia program keretében, amelyet Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszíroz az EGT Alap 2014-2021 keretében. A projektben partnerük a PONT Csoport és a Spektrum Oktatási Központ. A weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az EGT Alap és a Norvég Alap 2014-2021 hivatalos álláspontját; további információkért látogasson el a www.eeagrants.org weboldalra. Az Active Citizens Fund România alapról a www.activecitizensfund.ro oldalon találhatók információk.