Skip to main content

Proiectul pe scurt

Ne-am bucura ca voi, tinerii, să ne spuneți care este problema sau provocarea care vă deranjează cu adevărat în comunitatea voastră și să vă și gândiți și la soluții. Acesta este motivul pentru care am lansat acest concurs. Dar știm, de asemenea, că bolile cronice nu sunt ușor de discutat, așa că organizăm și un training de self-advocacy pentru voi.

Despre concurs

Scopul concursului de idei este realizarea unui portofoliu de inițiative comunitare și de autoreprezentare propuse de către tinerii bolnavi cronic și echipele de tineri constituite în jurul lor, în urma unui proces facilitat, utilizând metodologia de design thinking. Concursul de idei este parte a proiectului #IamMyAdvocate, al cărui scop este de a dezvolta un model integrat și participativ de autoreprezentare a tinerilor (14-35 ani) bolnavi cronic (cancer, diabet, artrită juvenilă, lupus, boala celiaca, astm etc.) în vederea incluziunii lor sociale, prin implicarea a 200 de tineri bolnavi cronic, din care minimum 50% din zone insuficient deservite, provenind din minimum 15 județe ale țării, timp de 24 de luni.

Bine-bine, dar ce trebuie făcut?

> Înscrierea – Înscrie-te pe site, în formularul de pe prima pagină. Participarea va fi în grupuri, așa că dacă mai ai 2-4 prieteni, adu-i și pe ei (indiferent dacă au o boală cronică sau nu)! Dacă nu, poți să te înscrii singur și ori să mai găsești pe cineva până la prima sesiune, ori îți vom găsi noi coechipieri faini.
> Sesiunile – După înscriere, timp de 3 săptămâni (6 sesiuni online) veți fi ghidați printr-un proces de Design Thinking. Practic, avem o metodă și o persoană care să vă ajute în găsirea unei idei mișto care răspunde la o problemă cu care se confruntă tinerii bolnavi cronic.
> Jurizare – Toate ideile vor trece printr-o jurizare. În urma ei, 10 idei vor fi finanțate pentru a fi puse în practică.
> Implementare – Dacă ideea voastră va fi finanțată, o veți putea pune în practică cu ajutorul nostru, echipa de proiect.

Calendar

Perioadă Acțiune
13 februarie – 19 martie Înscrierea grupurilor de inițiativă
20 martie – 19 aprilie Derularea procesului de design thinking
20-26 aprilie Jurizare
27 aprilie – 30 iunie Implementarea proiectelor câștigătoare

Ți-am stârnit interesul?

Uite ce te-ar mai putea ajuta:

> Aici este regulamentul concursului de idei.
> Aici te poți înscrie (e un formular scurt, promitem).
> Ai întrebări? Trimite-ne un mesaj!

Despre training

Dacă ești un tânăr (14-35 ani) cu o boală cronică și ai simțit măcar o dată că lumea nu te înțelege, că nu știi cum sa vorbești despre boala ta, că ai vrea să faci ceva să schimbi lucrurile, vino la trainingurile gratuite de Self-Advocacy o  și învață cum să îți faci vocea auzită!  Trainingurile de Self-Advocacy sunt despre comunitate, despre întâlnire, despre descoperiri. Sunt un loc, unde putem spune lucrurilor pe nume și putem râde împreună de ele. Trainingurile Self-Advocacy sunt un loc, unde devenim mai puternici, deoarece ne dăm seama că nu suntem singuri cu boala și problemele noastre. Sunt un loc, unde te așteptăm și pe tine, la data de 4 și 5 martie.

> Găsești mai multe detalii aici.
> Aici te poți înscrie la trainingul de self-advocacy.

 


 

  • Proiectul #IAmMyAdvocate este derulat de Asociația Mișcare de Tabără Yuppi în parteneriat cu Grupul PONT și Centrul Educațional Spektrum și beneficiază de o finanțare în valoare de 149 900 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.