Skip to main content
Fără categorie

Cred în tineri și în puterea schimbării: 13 persoane au aplicat pentru a deveni facilitatori

Cuvântul facilitare înseamnă „a asista” sau „a ghida”. De aici puteți ghici care ar putea fi sarcina facilitatorului. El sau ea este persoana care ușurează identificarea dificultăților, luarea de decizii și elaborarea de planuri care să conducă la soluții reale. În plus, face ca grupul să lucreze mai eficient, ajută să genereze idei din partea tuturor participanților și îi implică pe toți în discuții și în munca comună. Așadar, el este alături de echipă, lucrează cu echipa, dar nu le spune soluția, ci doar le oferă un cadru sau diferite metode de încercat în proces.

Am căutat, astfel, 8 facilitatori care să urmărească echipele înscrise în proiect timp de 3 săptămâni. În această perioadă, echipele vor folosi metoda Design Thinking pentru a găsi o soluție la problema pe care au identificat-o. Pentru a putea ajuta în mod eficient, facilitatorii vor participa la un workshop. Aceștia vor experimenta și vor învăța toate detaliile metodei.

La apelul nostru au răspuns 13 oameni fantastici din toată țara. Sunt înscriși participanți din București, Constanța, Târgu Jiu, Ploiești, Sfântu Gheorghe, Cluj-Napoca și Gherla. Tuturor le este foarte importantă egalitatea de șanse și cred că toți tinerii ar trebui să aibă oportunitatea de a învăța și de a se dezvolta. Cu toții sunt convinși de puterea comunității, a acțiunii și a schimbării. Au lucrat cu tinerii, fie că au organizat tabere sau au derulat proiecte. Mulți dintre ei sunt și în prezent voluntari și participă în mod regulat la evenimente pentru tineri.

Pentru a-i cunoaște mai bine și pentru a le oferi posibilitatea de a pune întrebări, Timi Grunzó, manager de proiect al Grupului PONT, a intervievat candidații. În curând vom afla cine vor fi cei 8 facilitatori care vor ajuta echipele să facă o diferență în comunitățile lor.

Leave a Reply

three × 1 =